Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MC KUTINA
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.


 

SVEČANO OTVORENA MATEMATIČKA LIGA

Svečao otvaranje Kutinske matematičke lige pod pokroviteljstvom grada.

Podružnica Županijske zajednice tehničke kulture Centar izvrsnosti Kutina pokrenuo je matematičku ligu.Prvo kolo održano je 05.prosinca 2018.godine u OŠ Stjepana Kefelje u kojoj radi profesor Zoran Kustura koji je kao prof. matematike i fizike i začetnik ove ideje.»Zajedno s djecom došao sam na ovu ideju. Kad su došli iz 4. u 5. razred rekli su mi da im jedno natjecanje u toku godine nije ništa, pa sam im predložio sistem lige. Od 10 učenika, mi sada imamo 300 učenika. Najveća gimnastika uma je matematika, ona pomaže misliti, promišljati i donositi ispravne odluke. Sada je domaćin OŠ Stjepana Kefelje, u veljači će to biti OŠ Mato Lovrak i tako u svakoj kutinskoj školi jednom. Zadnje kolo je u svibnju”, rekao je prof. Kustura.

Natjecanje je organizirano u sedam dobnih kategorija, od 2. do 8. razreda, a učenici se za natjecanje prijavljuju kod svojih učitelja matematike.

"Kada smo prije nepunih mjesec dana započeli projekt Kutinske matematičke lige očekivali smo da bi se u to natjecanje moglo uključiti do 120, u najboljem slučaju 150 učenika. 200 prijavljenih se činilo gotovo nemogućim, a tristotinjak učenika koliko ih se prijavilo uistinu je velika brojka. 56 učenika je u konkurenciji 2. razreda, 55 učenika iz 3. razreda, po 42 učenika prijavila su se u konkurenciji 4., 5. i 6. razreda, 36 u konkurenciji 7. i 19 učenika u konkurenciji 8. razreda", rekao je prof. Zoran Kustura.

Podršku ovom projektu svojim je dolaskom dao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima, predstavnici Zajednice Tehničke kulture i brojni drugi gosti. Centar izvrsnosti tako je počeo u praksi provoditi projekte koji će doprinijeti uspješnosti kutinskih učenika i pružiti im bolje perspektive.

Odlučili smo objaviti u svakoj kategoriji pola najbolje rangiranih.Ako natjecatelji nisu u gornjoj polovini molimo ih da pitaju svoje mentore za rezultat.

(Izvor: Moslavački list)

 

Rezultati 1. kola Kutinske matematičke lige. Rezultati.

 

Više o svemu slikovito LINK

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 4