Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MC KUTINA
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.


 

Projekt "SAM SVOJ MAJSTOR"

alt

Početkom listopada 2015. godine počeo se provoditi projekt "SAM SVOJ MAJSTOR" u organizaciji Zajednice tehničke kulture Kutina, u okviru projekta "Dani tehnike" Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Projekt "SAM SVOJ MAJSTOR" osmišljen je kako bi ojačao ulogu udruga tehničke kulture u edukaciji i materijalnoj pomoći po osnovnim školama grada Kutine.

U projekt su uključene udruge:
- Foto video klub Kutina,
- Aeroklub OSA,
- Modelarski centar Kutina,
- Klub SAM
- Radio klub Kutina,

Osnovne škole u Kutini:
- Stjepan Kefelja,
- Zvonimir Frank,
- Mate Lovrak,
- Vladimir Vidrić.

Temeljni cilj svake udruge tehničke kulture u Kutini je okupljanje mladih, rad s mladima i djecom. Kroz ovaj projekt pokušali smo zadržati kontinuitet radionica i okupljanje što većeg broja djece i mladih u našim udrugama te ih pripremiti za natjecanje mladih tehničara u P-kategoriji na školskoj/klupskoj razini.
Svi pokazatelji govore nam da smo i uspjeli u toj nakani. Na radionicama su aktivno učestvovala djeca nižih i viših razreda osnovnih škola u gradu Kutini, ukupno njih 17. Pokrenute su foto-video radionica, modelarska radionica, radionica aeromodelarstva, radionica automatike, radionica robotike i radionice radio komunikacije i orijentacije. Sa velikim zadovoljstvom napominjemo da se na radionicu modelarstva u OŠ Zvonimira Franka uključilo četvero učenika s posebnim potrebama. Projekt traje do kraja školske godine 2016. i ovim putem pozivamo djecu i mlade da se uključe u neku od radionica
.

Voditelji radionica su Goran Šporčić (robotika), Anđelino Engler (automatika), Irena Tošić (modelarstvo), Gordan Matijević (foto radionica) i Antun Pezić (radiokomunikacije i orijentacije).

Radionica robotike provodi se u osnovnoj školi Stjepana Kefelje, radionica automatike u prostoru zvjezdarnice Kutina, radionica modelarstva u osnovnoj školi Zvonimira Franka, foto radionica u zvjezdarnici i radionica komunikacije u zvjezdarnici.

Raspored radionica u zvjezdarnici u Kutini:

Ponedjeljkom 18.00 do 20.00 radionica informatike za djecu,

Utorkom 18.00 do 20.00 sati informatičke radionice za odrasle,

Srijedom 18.00 do 20.00 sati radionica astronomije,

Četvrtkom 18.00 do 20.00 sati radionica automatike,

Petkom 18.00 do 20.00 sati foto video radionica,

Subotom 15.00 do 17.00 sati radionica radiokomunikacije i orijentacije.

Ovim rasporedom radionica u zvjezdarnici Kutina, zvjezdarnica se pretvara u Centar tehničke kulture u Kutini. Na ovaj način želimo pokrenuti novi ciklus radionica novog Centra izvrsnosti koji će provoditi radionice sa nadarenom djecom u Sisačko - moslavačkoj županiji.

 

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 11