Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MC KUTINA
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.


 

Znak natjecanja mladih tehničara

 

Učenici kroz natjecanje mladih tehničara prezentiraju svoje vještine u različitim područjima tehničke kulture, znanje, kreativnost, snalažljivost, samostalnost i odgovornost, a ovim se znakom želi popularizirati natjecanje među učenicima, mentorima i u široj javnosti.

Hrvatska zajednica tehničke kulture raspisala je 21. studenoga 2012. otvoreni natječaj za znak natjecanja mladih tehničara. Natječaj je bio otvoren do 4. siječnja 2013. godine, a pravo sudjelovanja imale su sve pravne ili fizičke osobe iz Republike Hrvatske. Na natječaj je pristiglo 59 radova. Ocjenjivačko povjerenstvo pregledalo je sve pristigle radove, poštujući anonimnost autora, uz sljedeće kriterije: originalnost, prepoznatljivost, primjenjivost i suvremenost znaka. Na temelju navedenog, Ocjenjivačko povjerenstvo jednoglasno je donijelo odluku o odabiru autorskog rada i nagradama. 

Najboljim radom proglašen je znak autorice Jelene Rebrnjak iz Zagreba. Znak se sastoji od triju pravokutnika unutar kojih su stilizirana slova N, M i T. Gornji pravokutnik je oker boje i asocira na toplinu i Sunce, koje je prirodni izvor energije, sivi pravokutnik predstavlja tehnologiju, a zeleni asocira na ekologiju i prirodu.
Drugu nagradu osvojio je K-Dizajn – obrt za dizajn i usluge iz Zagreba, vl. Bruno Kokot, a treću Viktor Funčić iz Rijeke. Ocjenjivačko povjerenstvo posebno je pohvalilo znak autora Zorana Perdića Lukačevića iz Splita.

Znak natjecanja mladih tehničara polazište je za osmišljavanje vizualnog identiteta kojim se želi popularizirati natjecanje mladih tehničara i razvoj tehničkih vještina među učenicima, mentorima i u široj javnosti. Pozivamo vas da slobodno koristite znak natjecanja kako bi svaka aktivnosti povezana s natjecanjem mladih tehničara, bez obzira tko je organizira i gdje, postala svima prepoznatljiva i dovela do uključivanja većeg broja učenika i njihovih mentora u natjecanje.

 

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 3