Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (18.00 - 19.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

PETAK - (17.00 -19.00)
Radionica ROBOTIKE
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.

SUB - (Nema radionica)
SŠ T. Ujevića u projektu «Hello» - Erasmus+

Međunarodni projekt iz programa Erasmus+ Europske unije pod nazivom HELLO („HerE smeLs Like Oscar" ili „Ovdje miriši na Oscar") u koji se SŠ T. Ujevića uključila početkom 2016. godine polako se bliži kraju. SŠ T. Ujevića uključila se u ovaj projekt kao partner SŠ Gabriela Narutowicza iz poljskog grada Lodza, trećeg grada po veličini u Poljskoj. Projekt je trajao dvije godine i do sada su realizirane sve projektom predviđene kratkotrajne razmjene učenika i internacionalni sastanci na relaciji Hrvatska-Poljska.

Kao rezultat zajedničkoga rada za vrijeme učeničkih razmjena učenici iz Poljske načinili su instrukcijski film pod nazivom Kako snimiti film s nizom uputa i zanimljivih savjeta za početnike koji se žele baviti snimanjem filmova, a članovi novinarske skupine SŠ Tina Ujevića napisali su filmsko izvješće o tom filmu.

Ovih dana učenici i nastavnici iz Poljske došli su na posljednju internacionalnu razmjenu učenika u posjet Kutini, a jedna od aktivnosti bila je i posjet Foto video klubu, starim trijemovima i kutinskoj zvjezdarnici gdje ih je dočekao ispred Foto video kluba, Zdenko Bogadi.

Učenici iz Poljske imali su priliku popeti se na kutinsku zvjezdarnicu, upoznati se sa Sunčevim sustavom, te Foto video klubom.

Tamo su imali priliku poslušati predavanje o fotografiji u novinarstvu koje je održao prof. Bojan Mrđenović s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, a tema je bila suživot Kutine i Petrokemije kroz fotografiju.

Tijekom njihova boravka koji traje do 24. studenog 2017. predviđene su i ostale zanimljive aktivnosti: radionice prevođenja instrukcijskog filma i filmskog izvješća na engleski, poljski i hrvatski jezik, cjelodnevni izlet u Krapinu, radionica HELLO u slikama na kojoj će učenici sažeti sve svoje dojmove o projektu unazad dvije godine u obliku probranih fotografija nastalih za vrijeme učeničkih razmjena i na kraju zajedničko, oproštajno druženje uz moslavačke delicije.

Prof. Natalija Kolenc iz SŠ Tina Ujevića, kooordinatorica projekta, rekla je kako su učenicima ovakvi projekti jedinstvena prilika za upoznavanje drugih država, stranih jezika i kulture te za uspostavljanje poznanstava i prijateljstava uz mogućnost proširenja vidika, znanja i učenja novih vještina. Jednako tako stečenim iskustvima zadovoljna je i profesorica engleskog jezika iz poljske gimnazije s kolegicama. Kako je istaknula i u budućnosti se nada održavanju daljnjeg prijateljstva s Kutinom. Učenicima iz Poljske Kutina se svidjela, a druženje s kutinskim učenicima konstantno njeguju na društvenim mrežama. I ostali nastavnici uključeni u projekt zadovoljni su iskustvima iz projekta «Here smells like Oscar» te se nadaju da će ovakvih prilika i projekata biti u budućnosti sve više.

Izvor : kutina.hr

Galeriju slika pogledajte klikom na sliku ispod.

      
      

GALERIJA: Predavanje Bojana Mrđenovića

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 5