Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MBOT, MAQUEEN - roboti
(5. do 8.raz.) 17h. do 18h.
(1. do 4.raz.) 18h. do 19h.


Radionica ROBOTIKE
LEGO - roboti
(17.00 - 18.00)

 

Skupština Kluba SAM i Foto video kluba Kutina

U petak 18.veljače održane su Skupštine u preostale dvije udruge u Zajednici tehničke kulture Kutina.

U klubu SAM održana je redovna Skupština na kojoj je podnijeto izvješće o radu i financijsko izvješće. Predsjednik Kluba SAM Darko Petranović podnio je izvješće o radu i tom prilikom se zahvalio svim voditeljima radionica i svima koji su pomogli u radu kluba u ova teška vremena. U klubu su odrađene dvije radionice, zimska škola informatike i robotike te ljetna škola na temu Radio amaterizam i Amaterska radio orijentacija. U klubu se 2010.godine išlo i na natjecanja pa se tako početkom godine dvije tročlane ekipe sudjelovale na Robo kupu u Zagrebu na kojem osvajaju treće i četvrto mjesto od dvadeset četiri ekipe. Jedan natjecatelj osvaja prvo mjesto u Županiji i odlazi na Državno natjecanje gdje osvaja solidno mjesto u sredini tablice. Tu je ipak pojedinačna konkurencija puno veća i potrebno je više zalaganja i učenja za bolji rezultat a svakako i oprema je bitna za uspjeh.

Ove se godine u Klubu SAM planira u skladu sa financijskim mogućnostima nastaviti sa Robotikom i Informatikom te svima zainteresiranim učenicima od petog do osmog razreda Osnovne škole vrata su širom otvorena. Vrata kluba otvorena su naravno odraslima.


Od 19.00 sati istog dana održana je Skupština u Foto video klubu Kutina. Podmlađeno vodstvo kluba ponosno je izvijestilo prisutne o radu kluba u protekloj godini u kojoj su ostvareni značajni rezultati. Odrađeno je nekoliko radionica a najznačajnija je bila radionica sa mladim foto modelima a pod nazivom " Kad poželiš biti netko drugi" Ta radionica je odlično prihvaćena u javnosti pa se tako tri pota postavljala kao izložba. Klub je potvrdio već ranije postignutu suradnju sa Muzejom i Galerijom u gradu a ove godine neke radionice odrađene su u suradnji sa Gradskom knjižnicom i udrugom Nacionalne manjine iz Kutinske Ciglenice pod nazivom Dante.
Rad kluba je na taj način prezentiran i izvan naše zemlje sa prigodnom izložbom u Italiji. Osim te izložbe neke fotke plasirale su se na prestižne izložbe u Parizu, Željka Sovića, a u Češkom gradu Lidice gdje je mlada članica kluba Katarina Lončarić dobila medalju za svoj rad.

Na kraju Skupštine predsjednik ZTK Kutina dipl.ing.stroj. Zvonimir Lernatić čestitao je na uspjesima i pohvalio rad u klubu te naglasio da je Foto video klub zaista jedna od najmlađih članica Zajednice, (misleći na članove) i kad tome pridodamo postignute rezultate u ovim teškim vremenima ništa drugo i ne preostaje nego zaželjeti puno uspjeha u ostvarenju usvojenog plana rada za 2011.godinu.

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 14