Foto galerija

Dokumenti za članove

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (18.00 - 19.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

PETAK - (17.00 -19.00)
Radionica ROBOTIKE
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.

SUB - (Nema radionica)
Aktivnosti na STEMoslavina kampu

Na kampu nakon radionica u poslijepodnevnim satima uslijedio je posijet etno trijemu u blizini zvjezdarnice.Djeci je o stalnoj postavi etno trijema govorio Antonio Džaja, dipl. arh., voditelj arheološog odjela muzeja Kutina. Prikazan nam je hologramski prikaz detalja iz života Moslavine i ovog kraja. Puno smo naučili i puno toga ponovili o zanimljivoji bogatoj povijesti Moslavine.

Drugog dana kampa STEMoslavina u Kutini osim redovnih predavanja i radionica polaznici su u slobodno vrijeme imali malu edukacijsku radionicu o Astronomiji.

 

O Sunčevom sustavu djeci je pripovijedala prof.geografije Vlatka Vidiček-Dam koja je i predsjednica Astronomskog društva Ivan Štefek Kutina.

Nakon uvoda o svemiru kod Zvjezdarnice Kutina, gdje je smješteno Sunce promjera 1m, obišli smo dio Sunčevog sustava postavljenog u našem gradu prema radnji iz astronomije predstavljenoj na državnom natjecanju iz astronomije 2016. godine koju je tada izradila i prezentirala učenica OŠ Mate Lovraka Matea Bukač, a u Kutini je 2017.godine realizirana edukativna instalacija prema njenim proračunima uoči Državnog natjecanja iz astronomije koje je te godine održano u Kutini. Na srazmjernoj udaljenosti od Sunca u gradu su postavljeni planeti od kojih smo obišli Merkur (na parkiralištu Zvjezdarnice) , Veneru, Zemlju, Mars, (u dvorištu OŠ Mate Lovraka) Jupiter (kod Galerije) i Saturn (kod Privredne banke). Posljednja dva (Uran i Neptun) su dosta daleko pa će ih djeca naći sa svojim roditeljima prema naputku o traganju. Uran je na pješačkoj stazi prema tvornici, uz stazu u ravnini PRIMA salona, a Neptun je na kraju staze prema auto-cesti, malo prije naplatnih kućica. Svemir je tema o kojoj djeca uvijek imaju milijun pitanja pa tako bijaše i ovom prilikom.

Srijeda je bio dan rezerviran za posjetu poduzetničkom inkubatoru u Novskoj „Pismo 2“

Upoznali smo mjesto gdje se stvaraju računalne igrice,a neki od plaznika kampa isprobali su razne simulatore vožnje i letenja koji su nam pokazali voditelji inkubatora.Uspješan izlet i vidjeli smo nešto novo.Hvala im!

Sport u robotičkom kampu
U zdravom tijelu i zdrav duh i iako se rad s računalima i robotičkim komponentama veže za zatvorene prostore, poveli smo računa da naše polaznike podsjetimo da je jako važna i redovna fizička aktivnost. Zato nas je u četvrtak kroz razne sportove proveo Klub JUMP Kutina pod vodstvom prof. Kristine Miluličić. I tu se vidjelo da se može biti uspješan i u robotici i u sportu! Ali, prije svega, rekreativni sport je na dobrobit tijela i uma namjenjen svima i u svakoj prilici. Zahvaljujemo Klubu JUMP!

Promatranje nebeskih tijela

Koliko nam je to vrijeme dozvoljavalo, u četvrtak navečer smo nastavili druženje sa AD Ivan Štefek i prof. Vlatkom Dam Vidiček. Vidjeli smo Saturn kada su se razmaknuli oblaci, a ući u kupolu Zvjezdarnici zanimljivo je i kada su sva nebeska tijela zaklonjena oblacima. Zahvaljujemo AD Ivan Štefek !

SELK d.d Kutina u posjeti ZTK Kutina i robotičkom kampu STEMoslavina

SELK d.d. Kutina tvrtka je koja prati i prigodno podržava rad ZTK Kutina već dugi niz godina. U petak,    27. 8., u ime tvrtke SELK d.d. Kutina iz Službe ljudskih potencijala, gđa. Karolina Krznarić i gđa. Maja Nikšić došle su pozdraviti i porazgovarati sa polaznicima robotičkog kampa te im uručiti poklone. Industrija 4.0 ono je samo dio onoga što veže tvrtku Selk d.d i ZTK Kutina te programe poput robotičkog kampa. Zahvaljujemo SELK u d.d. i na ovoj podršci!

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 6