Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MBOT, MAQUEEN - roboti
(5. do 8.raz.) 17h. do 18h.
(1. do 4.raz.) 18h. do 19h.


Radionica ROBOTIKE
LEGO - roboti
(17.00 - 18.00)

 

Film "ZOE" prikazan na prestižnom filmskom festivalu u Seoulu

Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje je početkom godine osvojila sa kratkim igrano-animiranim filmom „ZOE“ glavnu nagradu za najbolji film mladog autora do 18 godina na „12th international children's film festival Bangladesh 2019“. Na festivalima diljem svijeta (Moskva, Waršava, Berlin, Busan, Lagos, Maribor, Hiderabad, Chicago, Harkov, Kijev, MInsk,  Minneapolis , Sharyah, Dhaka) gdje je god prošao jedan od filmova, filmska družina predstavila je kutinsku osnovnu školu Stjepana Kefelje, naš Grad i Hrvatsku. Ime Kutina tiskano je na mnogobrojnim brošurama, plakatima, web stranicama po cijelome svijetu.

Tako je na festivalu nezavisnih filmova i filmaša iz cijelog svijeta Highwaya 61. „ZOE“ osvojio nagradu za najbolji film u svojoj kategoriji, mladih autora do 18 godina. Festival se održao proteklog vikenda od 4. do 7. travnja u Pine City – Minnesota, području poznatom po svojoj umjetnosti i kulturi, dok je prethodna filmska uspješnica filmske družine „O+O“ uvrštena u natjecateljski i oficijelni program festivala u Swindon, U.K. - Swindon Independent Film Fest @ Swinge 2019.

Zavidni rezultati i uspjeh kutinske filmske družine nastavljaju se i u ovom tjednu. Naime, „ZOE“, film mlade redateljice Marte Krunić, predstavljen je i na jednom od najvećih svjetskih filmskih festivala GURO International Kids Film Festival u Seoulu. O predstavljanju filma obavijestio nas je učitelj i voditelj filmske družine, Goran Šporčić.

„Prošetali smo se po crvenom tepihu kao u Hollywoodu. Filmovi koji su tu prikazani iz raznih zemalja svijeta su zapravo filmovi školovanih režisera, ljudi koji rade u produkcijskim i filmskim studijima iz Nepala, Izraela, Perua, Rusije, Francuske. Mi smo ovdje jedini iz Hrvatske i predstavljamo našu državu. U Seoulu i J. Koreji“, rekao je Goran Šporčić istaknuvši pozitivne dojmove i zadovoljstvo što u Seoulu, drugoj po redu najvećoj zemlji na svijetu, predstavlja našu državu i jedan mali grad Kutinu koji sadrži ovako velike talente.

Natjecanje je, uz par dugometražnih, uglavnom namijenjeno kratkim filmovima za djecu. Filmovi koji se prikazuju i natječu su filmovi profesionalnih filmaša i produkcijskih kuća. Ove godine partner festivala je Ruski Festival filmova za djecu "ZERO+", a sam Festival održava se na glavnom trgu Guro Dong, četvrti u Seolu u kojoj su smješteni i naši predstavnici. Kvart Guro Dong veličine je Zagreba.

„Filmaši naše škole osim kroz filmsku družinu kao izvannastavnu aktivnost djeluju i kroz video sekciju Kluba mladih tehničara „Nikola Tesla“ pri OŠ Stjepana Kefelje. Klub mladih tehničara naše škole član je Zajednice tehničke kulture Kutina. Ovim putem zahvaljujemo Zajednici tehničke kulture Kutina na pomoći kod realizacije ovogodišnjih filmskih projekata, igranog filma „Kraljevski dodir“ i animiranog filma „Mali pauk“. Zahvaljujemo Hrvatskom filmskom savezu, a posebno gradonačelniku Zlatku Babiću i Gradu Kutini na osiguranoj razlici potrebnih financijskih sredstava kako bi se ovaj put mogao realizirati i kako bismo svojim predstavljanjem mogli promovirati i dalje mlade kutinske talente u svijetu“, istaknuo je Goran Šporčić, učitelj i voditelj filmske družine OŠ Stjepana Kefelje te dodao
„Ovo sve je prekrasno, veliko iskustvo. Kad odeš tako daleko, tek onda shvatiš koliko je vrijedan tvoj dom i Domovina.  Naša Hrvatska. Koliko bi zapravo trebali čuvati to što imamo i koliko smo sretni što ju imamo. Pozdrav svima iz dalekog Seoula“, poručio je Goran Šporčić.


 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 15