Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MBOT, MAQUEEN - roboti
(5. do 8.raz.) 17h. do 18h.
(1. do 4.raz.) 18h. do 19h.


Radionica ROBOTIKE
LEGO - roboti
(17.00 - 18.00)

 

SVEČANO OTVORENA MATEMATIČKA LIGA

Svečao otvaranje Kutinske matematičke lige pod pokroviteljstvom grada.

Podružnica Županijske zajednice tehničke kulture Centar izvrsnosti Kutina pokrenuo je matematičku ligu.Prvo kolo održano je 05.prosinca 2018.godine u OŠ Stjepana Kefelje u kojoj radi profesor Zoran Kustura koji je kao prof. matematike i fizike i začetnik ove ideje.»Zajedno s djecom došao sam na ovu ideju. Kad su došli iz 4. u 5. razred rekli su mi da im jedno natjecanje u toku godine nije ništa, pa sam im predložio sistem lige. Od 10 učenika, mi sada imamo 300 učenika. Najveća gimnastika uma je matematika, ona pomaže misliti, promišljati i donositi ispravne odluke. Sada je domaćin OŠ Stjepana Kefelje, u veljači će to biti OŠ Mato Lovrak i tako u svakoj kutinskoj školi jednom. Zadnje kolo je u svibnju”, rekao je prof. Kustura.

Natjecanje je organizirano u sedam dobnih kategorija, od 2. do 8. razreda, a učenici se za natjecanje prijavljuju kod svojih učitelja matematike.

"Kada smo prije nepunih mjesec dana započeli projekt Kutinske matematičke lige očekivali smo da bi se u to natjecanje moglo uključiti do 120, u najboljem slučaju 150 učenika. 200 prijavljenih se činilo gotovo nemogućim, a tristotinjak učenika koliko ih se prijavilo uistinu je velika brojka. 56 učenika je u konkurenciji 2. razreda, 55 učenika iz 3. razreda, po 42 učenika prijavila su se u konkurenciji 4., 5. i 6. razreda, 36 u konkurenciji 7. i 19 učenika u konkurenciji 8. razreda", rekao je prof. Zoran Kustura.

Podršku ovom projektu svojim je dolaskom dao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima, predstavnici Zajednice Tehničke kulture i brojni drugi gosti. Centar izvrsnosti tako je počeo u praksi provoditi projekte koji će doprinijeti uspješnosti kutinskih učenika i pružiti im bolje perspektive.

Odlučili smo objaviti u svakoj kategoriji pola najbolje rangiranih.Ako natjecatelji nisu u gornjoj polovini molimo ih da pitaju svoje mentore za rezultat.

(Izvor: Moslavački list)

 

Rezultati 1. kola Kutinske matematičke lige. Rezultati.

 

Više o svemu slikovito LINK

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 16