Natjecanje mlad. tehničara

Foto galerija

Dokumenti za članove

Zapisnici sa sjednica

Arhiva vijesti

Raspored radionica

PONEDELJAK - (16.00  - 17.00)
Radionica informatike - LOGO

SRIJEDA - (19.00 - 20.00)
Astronomi "Ivan Štefek"

Radionica ROBOTIKE
MC KUTINA
(1. do 4.raz.) 17h. do 18h.
(5. do 8.raz.) 18h. do 19h.


 

Radionice UNDP

alt

Informatičke radionice za kutinske Rome u Informatičkom klubu „BIT“ Kutina

Zajednica tehničke kulture Kutina i njezine članice prate potrebe grada Kutine te na taj način svoje programe i rad prilagođavaju i razvijaju te sklapaju suradnju sa raznim organizacijama kroz mnoga područja djelovanja.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj provodi projekt „Zajedno za bolje - društvena uključenost Roma u Hrvatskoj“ zahvaljujući financijskoj podršci fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EGP/NF) i uz podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta tijela regionalne i lokalne samouprave za uključivanje Roma na lokalnoj razini u šest županija s najvećim brojem Roma.

Zajednica tehničke kulture Kutina u programe integracije uključit će se kroz brojne sadržaje. Jedan od programa koji uključuje sve dobne skupine su informatičke radionice koje provodi Informatički klub „BIT“. Od radionica za početnike do radionica za učenike.

Jačanje romskih udruga, a vezano za informatičke radionice UNDP Croatia, podržano je kroz pomoć u pribavljanju računala. Epcos Croatia d.o.o. i INA d.d donatori su informatičke opreme koja će se koristiti kroz programe radionica.

Romskoj zajednici na ovaj način omogućeno je informatičko obrazovanje koje mnogi od njih nisu imali prilike pohađati zbog ranog prekidanja školovanja. Učenicima osnovne i srednje škole na ovaj način omogućeno je dodatno usvajanje znanja. Slobodan pristup internetu, kojega u romskom naselju većina nema, također je značajan doprinos Informatičkog kluba „BIT“. Na taj način, učenici će moći rješavati zadatke vezane uz potrebe pristupa internetu, a primjerice, osobe na tržištu rada imati priliku pristupu informacijama vezanima za svoje potrebe.

Naravno, zabavnog dijela neće nedostajati, ali i onoga jačanja kapaciteta romskih udruga. Pa je sljedeći „zadatak“ uspostaviti stranicu koja će moći predstaviti rad romskih udruga u Kutini na danas najpopularni način - facebook stranicom.

Voditelji informatičkih radionica, članovi Informatičkog kluba „BIT“ Kutina, volonteri su: Ivan Mikulić-Pipin i Zoran Vidaković.

alt

alt

alt

alt

Klub Bit, 20.10.2015. godine.

 

 
Tko je online
Trenutno aktivnih Gostiju: 10